کوسه یک چشم
تاريخ : سه شنبه 26 مهر 1390برچسب:, | 1:2 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

کشف کوسه یک چشم                             

 یک ماهی‌گیر مکزیکی موفق شد یکی از نادرترین انواع کوسه را که فقط یک چشم دارد، پیدا کند. این کوسه 56سانتی‌متری که فقط یک چشم فعال در وسط سر خود دارد، به‌دلیل اختلال سایکلوپیا به این حال‌وروز درآمده است.


 
                                      

به گزارش نشنال‌جئوگرافیک،انریکه لوسرو لئون، ماهی‌گیر مکزیکی چند ماه پیش یک کوسه تیره باردار را شکار کرده بود و وقتی شکم او را باز کرد، با ده جنین کوسه مواجه شد که یکی از آن‌ها فقط یک چشم داشت. او این کشف را در فیس‌بوک منتشر کرد و این چنین شد که خبر به پژوهشگران مرکز میان‌رشته ای علوم دریایی لاپاز مکزیک از ماجرا خبردار شدند و این جنین یک‌چشم را برای تحقیقات بیش‌تر از او قرض گرفتند.
اکنون پژوهشگران اعلام کرده‌اند این جنین قطعا دچار سایکلوپیا و تک‌چشم است. پیش‌از این نیز چند بار دیگر پژوهشگران جنین‌های کوسه تک‌چشم را به شیوه‌ای مشابه مشاهده کرده بودند و این نکته که چنین کوسه‌ای در آب‌های آزاد دیده نشده، بدان معنی است که کوسه‌های تک‌چشم نمی‌توانند برای مدت طولانی در شرایط طبیعی زنده بمانند.


سایکلوپیا نوعی اختلال مادرزادی است که در آن بخش پیش‌مغزی جنینی نمی‌تواند دو کره چشم را به‌وجود بیاورد. البته این کوسه دچار اختلالات دیگری نیز هست: او آلبینو است، یعنی پوست بدنش رنگدانه ندارد و سفیدرنگ دیده می‌شود؛ سوراخ بینی ندارد، در پوزه‌اش برآمدگی دیده می‌شود و ناهنجاری‌هایی در نخاع آن مشاهده می‌شود. دم این کوسه نیز آن‌قدر بدشکل است که موجب کاهش سرعت شنای آن می‌شد.
در پستانداران، رژیم غذایی بد مادر و بخصوص فقر شدید ویتامین A می‌تواند به بروز سایکلوپیا منجر شود، اما در مورد این کوسه مشخص نیست چه اتفاقی افتاده، هرچند که بعید به‌نظر می‌رسد آلودگی عامل بروز این اختلال باشد. 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

نوشیدن یک فنجان چای سیاه در روز موجب کوچک شدن واز بین رفتن سلول های سرطانی می شود

 

 

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نوشیدن یک فنجان چای سیاه در روز موجب کوچک شدن واز بین رفتن سلول های سرطانی می شود و می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.  

 

چای سیاه باعث جلوگیری از رشد سرطان میشود. مدتهاست که تصور میشود چای باعث پائین آمدن خطر بروز سرطان معده، کولون (بخشی از رودۀ بزرگ)، و سرطان پستان میشود؛ البته چنین ارتباطی هنوز ثابت نشده اما امروز مطالعات آزمایشگاهی مشخص کرده که چای سیاه میتواند باعث جلوگیری از رشد سرطان شود. محققان دانشگاه روتگرز نشان دادند که ترکیبی بنام TF-2 در چای سیاه باعث میشود سلولهای سرطان کولورکتوم (قسمتی از روده) دست به “خودکشی” بزنند ضمن اینکه این ترکیب تأثیری روی سلولهای سالم ندارد.

 

چای سیاه که پراستفاده ترین چای در دنیای غرب است، در واقع همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند، و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند. از آنجائی که چای سیاه را به میزان بیشتری تخمیر و اکسیده میکنند، برگ آن هم تیره میشود و آن عطر معروف خود را میگیرد. به محض اینکه طعم و عطر چای به میزان لازم ارتقاء پیدا کرد، فرایند اکسیداسیون را متوقف میکنند. پس از آن برگها را در اندازههای مختلف خرد میکنند و دسته بندی هم طبق اندازۀ آنها صورت میگیرد.

 

  
محققان می گویند چای سبز یا سیاه مملو از آنتی اکسیدان هایی است که می توانند با مولکول های مضری که در بدن جمع می شوند، مبارزه کنند و آنها را از بین ببرند.
محققان متوجه شده اند که نوشیدن دو فنجان چای به اندازه مصرف پنج وعده سبزیجات و یا دو عدد سیب، آنتی اکسیدان در بدن آزاد می کند.
اکنون نتایج دو مطالعه دیگر نشان می دهد که مصرف چای سیاه می تواند به پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک کند.
در مطالعه اول محققان آمریکایی مولفه ‘تی فلاوین – ۲ ‘ (theaflavin-2) را که تنها در چای سیاه یافت می شود و مولفه ‘اولونگ’ (oolong) را درچای چینی مورد تجزیه و تحلیل قراردادند.
در مطالعه دوم محققان هندی تاثیر پلی فنول ها را در چای سیاه و سبز در ابتلا به سرطان سینه در موش های مونث بررسی کردند.
در این مطالعه دیده شد که هر دو چای به اندازه قابل توجهی شمار تومورهای سینه را به ترتیب ۷۷ درصد و ۹۲ درصد کاهش می دهند و رشد این تومورها را نیز کم می کنند.

 

 نتایج این دو مطالعه نشان می دهد که مولفه های موجود در چای سیاه می توانند به کوچک شدن و کشتن سلول های سرطانی کمک کند و یا منجر به کاهش شمار تومورها شوند.
این یافته ها بر لزوم انجام مطالعات بالینی برای ارزیابی تاثیر چای سبز و مولفه های آن در خطر ابتلا به سرطان در انسان ها تاکید می کند.
به گفته محققان برای مشخص شدن کاربردهای بالینی مولفه های چای سیاه به مطالعات جدیدی نیاز است.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

گوجه فرنگی پخته مانند داروی استاتین (statins ) موجب کاهش کلسترول خون می شود


پژوهشگران علوم پزشکی در  کشور استرالیا  کشف کردند گوجه پخته همان فواید داروی استاتین (statins ) را برای بیمارانی دارد که به کلسترول بالا و یا فشار خون بالا مبتلا هستند.  
   
 
 این تحقیق نشان داد گوجه فرنگی می تواند جایگزین موثری برای استاتین باشد. استاتین ها طبقه ای از داروها هستند که معمولا برای کاهش کلسترول بالا و یا فشار خون بالا که هر دو منجر به بروز بیماری قلبی می شوند، تجویز می شوند.
گوجه فرنگی حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان قوی لیکوپن است. این ماده ، خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد.
آزمایش ها نشان داد پختن گوجه فرنگی میزان جذب لیکوپن آن را افزایش می دهد.
این پژوهشگران نتایج ۱۴ مطالعه بین المللی را در مورد فواید لیکوپن در ۵۵ سال گذشته مورد بررسی قرار دادند. آنها نتیجه گرفتند لیکوپن نیروی دفاعی طبیعی در برابر افزایش میزان کلسترول بد در خون هستند.
به گفته این دانشمندان، اثر لیکوپن با دوزهای اندک استاتین که برای درمان فشار خون و یا کلسترول بالا استفاده می شود، برابری می کند.
به گفته” کارین رید” از دانشگاه آدلاید، روزانه نیم لیتر آب گوجه فرنگی و یا ۵۰ گرم گوجه فرنگی پخته می تواند افراد را در برابر بیماری های قلبی محافظت کند.
نتایج این تخققات در نشریه Maturitas منتشر شده است. 
 

گوجه فرنگی بسیار مفید، کم کالری و در عین حال خوش طعم است که خوردن آن به عنوان یک گیاه باارزش در رژیم غذایی روزانه یا هفتگی توصیه می شود.
این گیاه سرشار از ویتامین های b، a، c، فیبر و مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم است. یک عدد گوجه فرنگی تازه ۲۴ کالری انرژی، ۵ گرم پروتئین، یک گرم فیبر، ۶ میلی گرم سدیم، ۱۵ میلی گرم ویتامینc و ۲۹۲ میلی گرم پتاسیم دارد.
گوجه فرنگی ها با اینکه شیرین هستند، دارای کالری پایینی بوده و از پرمصرف ترین گیاهان در دنیا به شمار می روند که به صورت خام، بخارپز، سرخ کرده، پوره و سس مصرف می شوند. گوجه فرنگی و لیکوپن گوجه فرنگی مقدار زیادی کاروتنوئید دارد که مهم ترین آن لیکوپن است.

لیکوپن یک رنگدانه کاروتنوئیدی به رنگ قرمز روشن است که مسئول تولید رنگ قرمز در گوجه فرنگی است.

لیکوپن، میوه ها گوجه فرنگی، گریپ فروت صورتی، پرتقال قرمز و هندوانه حاوی مقدار زیادی لیکوپن هستند. بررسی ها نشان داده که مصرف مقادیر زیاد لیکوپن موجب کاهش حملات قلبی و سرطان های پروستات، پستان، ریه، معده، لوزالمعده، روده و دهان می شود.
برخی از انواع کاروتنوئیدها پس از مصرف می توانند به ویتامینa تبدیل شوند که لیکوپن از این خاصیت مستثنا بوده و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. پژوهش ها نشان می دهد بسیاری از فواید و خواص میوه ها و سبزی ها مربوط به خاصیت آنتی اکسیدانی آنهاست. آنتی اکسیدان ها به ترمیم آسیب هایی که توسط رادیکال های آزاد در بدن ایجاد شده، کمک می کنند. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی یک آنتی اکسیدان قوی است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

لیکوپن مهم ترین ماده غذایی موجود در گوجه فرنگی است و با خاصیت آنتی اکسیدانی خود قادر است، رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی کرده و به این وسیله از ابتلای افراد به بیماری هایی از قبیل سرطان، پیری زودرس، مشکلات قلبی و عروقی، پوکی استخوان، دیابت و بسیاری از مشکلات و بیماری های دیگر جلوگیری کند. این ماده محلول در چربی است و درنتیجه، مصرف لیکوپن همراه غذاهای حاوی چربی و روغن، قابلیت استفاده بدن از لیکوپن را افزایش می دهد.

هر ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی، بسته به میزان رسیدگی آن حاوی حدود ۳ تا ۹ میلی گرم لیکوپن است. مصرف روزانه ۳ تا ۴ گوجه فرنگی یا یک تا ۲ قاشق رب گوجه فرنگی و همچنین مصرف مقدار متعادل سس گوجه فرنگی مفید است. حتما شنیده اید که پختن سبزی ها و میوه ها باعث از بین رفتن ویتامین موجود در آنها و کمتر شدن ارزش غذایی شان می شود اما در مورد گوجه فرنگی شرایط متفاوت است.

هرچند بخشی از ویتامینc گوجه فرنگی بر اثر پخته شدن از بین می رود اما قابلیت جذب کاروتن های موجود در گوجه فرنگی بر اثر پختن بیشتر می شود. اگر گوجه فرنگی به صورت خام مصرف شود، مقدار زیادی از لیکوپن آن به دلیل هضم نشدن از بدن دفع می شود. عمل پختن، دیواره سلولی گوجه فرنگی را شکسته و باعث می شود لیکوپن در دسترس بدن قرار گیرد و بیشتر جذب شود.

لیکوپن رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و کنسرو گوجه فرنگی درمقایسه با گوجه فرنگی خام بیشتر و قابلیت جذب آن هم بیشتر است. گوجه فرنگی و آهن مصرف گوجه فرنگی موجب افزایش جذب آهن در مواد غذایی گیاهی می شود.

آهن موجود در گیاهان به خوبی جذب بدن نمی شود و وجود ویتامینc موجود در گوجه فرنگی، موجب جذب آهن مواد گیاهی می شود، به همین دلیل توصیه می شود افراد در رژیم غذایی شان از گوجه فرنگی خام و سایر سبزی ها و میوه های حاوی ویتامین c استفاده کنند.

گوجه فرنگی و قلب مصرف مداوم گوجه فرنگی در پیشگیری از بروز حمله های قلبی مؤثر است. بررسی ها نشان داده است لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از ایجاد کلسترول بد و ایجاد پلاک های چربی در سرخرگ ها جلوگیری کرده و به این ترتیب از بروز حمله قلبی پیشگیری می کند.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی
 

پوست بادمجان خاصیت ضد سرطانی داشته و از پیری زودرس جلوگیری کرده و موجب کاهش سطح کلسترول خون می شود

 

 

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد پوست بادمجان خاصیت ضد سرطانی دارد و سبب جلوگیری از پیری زودرس و کاهش سطح کلسترول خون نیز می شود.

 

نتیجه تحقیقات جدید نشان می دهد پوست بادمجان خاصیت ضد سرطانی دارد و سبب جلوگیری از پیری زودرس و کاهش سطح کلسترول خون نیز می شود.

 

در این تحقیق که در دانشگاه ” المنوفیه” مصر انجام شد، آمده است پوست بادمجان سرشار از ترکیبات حاوی آنتی اکسیدان است که سبب می شود سلول های بدن در برابر پیری زودرس مقاوم شوند.

 

وجود فنولین در پوست بادمجان سبب می شود در کاهش میزان کلسترول خون موثر باشد و هم زمان با جلوگیری از بروز اختلالاتی در دی ان ای مانع از شکل گیری بافتهای سرطانی در بدن شود.

 

با این حال توصیه می شود در خوردن بادمجان نباید زیاده روی شود زیرا دارای” اگزالات” است و این امر می تواند در شکل گیری سنگ کلیه موثر باشد.

 

همچنین  فیتوکمیکال موجود در بادمجان به نام Solasodine Glycoside یا BECS با قدرتی غیرقابل تصور نوعی سرطان پوست را درمان می کند.

 

در طب سنتی کشور استرالیا، کشاورزان سرطان چشم را که در حیوانات آن منطقه زیاد دیده می شود و یکی از علل اصلی آن اشعه خورشید و کمبود ازون هوا است، به وسیله ی بادمجان درمان می کنند. به همین منظور مطالعات وسیعی در این زمینه آغاز گردید و آنها موفق شدند ماده شیمیایی ذکر شده در بالا را در بادمجان شناسایی و به دست آورند. این ماده مهم سبب از بین بردن سلولهای سرطانی می شود و از رشد مجدد آن جلوگیری می کند.

 

پژوهشگران مورد بحث توانستند با استفاده از BECS سرطان پوست بیشتر از ۸۰ هزار نفر را به صورتی درمان کنند که بیماران نیاز به جراحی نداشته باشند.

 

البته قابل ذکر است که دانشمندان استرالیایی سال ها است که به وسیله فیتوکمیکال یا مواد شیمیایی موجود در گیاهان  سرطان پوست را درمان می کنند و این بار با شناسایی BECS این عمل راحت تر انجام می گیرد.

 

جالب اینجا است که این ماده طبیعی در موقع درمان سرطان فقط سلول های سرطانی را از بین می برد و هیچ صدمه ای به سلول های سالم بدن وارد نمی آورد.

 

در حال حاضر پماد BECS در انگلستان و استرالیا برای پیشگیری از سرطان پوست و ضایعات به دلیل اشعه آفتاب در دسترس مردم قرار دارد.

 

دانشمندان پروژه ی تحقیقاتی اشاره شده در بالا گزارش می کنند که درمان سرطان پوست به وسیله ی این ماده شیمیایی قطعی بوده و رشد سلولهای سرطانی به کلی متوقف می گردد. هر ساله فقط در آمریکا حدود یک میلیون نفر به سرطان پوست دچار می شوند که نوعی از آن خطرناک بوده و برخی دیگر به راحتی درمان می شوند.

 

بادمجان گیاهی یکساله و به رنگ سیاه یا بنفش است که در ایران طرفداران زیادی داشته و از آن در تهیه غذاهای مختلفی چون حلیم بادمجان، دلمه بادمجان، یتیمچه و خورش بادمجان استفاده می شود.
اگرچه بادمجان سرخ نشده انرژی زیادی در مصرف کننده ایجاد نمی کند، ولی شامل مواد معدنی زیادی نظیر پتاسیم و منیزیم، مس و ویتامین های B2 ، B1 و اسید فولیک است که برای بیماران مبتلا به دیابت و کسانی که دچار نقرس هستند، مفید است و تنوری شده یا آب پز آن اغلب در رژیم های لاغری استفاده می شود.

 

پتاسیم و اسید فولیک بادمجان از بروز فشار خون و بیماری های قلبی ـ عروقی جلوگیری می کند و به شرطی که سرخ نشود، به عنوان پایین آورنده کلسترول شناخته شده است.
ترکیبات فنولی بادمجان خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع عفونت های باکتریایی و ویروسی محافظت می کند.
از سوی دیگر در پوست این سبزی آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین وجود دارد که برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی مفید است. از این رو توصیه می شود، آن را با پوست، پخته و میل کنید.

 

معمولا این سبزی را به روش آب پز، کبابی و سرخ شده تهیه می کنند که روش آب پز مناسب ترین روش شناخته شده است.

 

همچنین طبق تحقیقات انجام شده، تخم بادمجان برای درمان سرماخوردگی و زکام مفید است. اما به دلیل موادی که در میان دانه ها یا تخم آن وجود دارد در مبتلایان به بیماری های کبدی یا یرقان می تواند ایجاد ناراحتی کند.
از مصرف بادمجان کال یا نارس اجتناب کنید. بادمجان نارس دارای ماده ای سمی است که خوردن آن می تواند موجب بروز مسمومیت در مصرف کننده شود. البته  به دلیل اگزالاتی که در بادمجان وجود دارد، بهتر است خوردن آن را محدود کنید.
مصرف بادمجان به همراه سیر می تواند خاصیت پایین آورندگی کلسترول بد خون را چند برابر کرده و از بروز بیماری های عروقی جلوگیری کند.
بهترین نوع بادمجان قلمی، بدون تخم و رسیده آن است. بادمجان جنوب کشور که در زمستان به بازار می آید به علت داشتن گوشت زیاد و نداشتن تخم، بسیار مرغوب هستند.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

 

پژوهشگران علوم تغذیه در دانشگاه تگزاس ترکیبی را در انگور شناسایی کرده‌اند که خواص ضد سرطانی و آثار مفید دیگری برای بدن دارد.

متخصصان درآزمایشات جدید خود دریافتند که این ترکیب موسوم به «رسویراترول» می‌تواند تاثیر سودمند نوعی هورمون چربی را در بدن افزایش دهد.

این هورمون که موسوم به «آدیپونکتین» است،از سلولهایی تولید می‌شود که چربی را می‌سازند و ذخیره می‌کنند.هورمون آدیپونکتین آثار سودمندی روی مشکلات پزشکی ناشی از چاقی دارد.

 

به گفته پژوهشگران،هم آدیپونکتین و هم رسویراترول، هر دو نقش ضد چاقی،ضد مقاومت انسولینی و ضد پیری دارند.

 

این یافته اطلاعات مهمی را در زمینه تولید داروها و روش‌های درمانی جدید برای بهبود مشکلات چاقی،دیابت و سالمندی ارائه می‌کند.

 

جزئیات این بررسی ها در مجله «شیمی بیولوژی» منتشر شده است.

 

درخت انگور با نام علمی Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها می‌باشد.

 

آشنایی با برخی خواص ویژه انگور :

 

در مبارزه علیه سرطان نقش مهمی دارد.

 

به بهبود علائم آرتریت کمک می کند.

 

به رفع بیماری های کلیوی و مجاری ادرار کمک می کند.

 

می تواند سبب درمان پرفشاری گردد.

 

به استناد طب چینی، انگور دارای نمک هایی است که خون را تصفیه نموده و غدد و اندام ها را پاکسازی می کند.

 

پزشکان چینی برای پاکسازی بدن توصیه به درمان ده روزه با انگور می کنند که در آن فقط انگور و آب آن مصرف می گردد.

 

آنها همچنین معتقدند که انگور به بدن انرژی بخشیده و استخوان ها را محکم می کند و مفاصل را تقویت می نماید. در کشورهای غربی انگور جهت درمان روماتیسم و آرتریت و همچنین احتباس مایعات (ادم) و دفع ادرار دردناک تجویز می گردد.

 

برای مشکلات ادراری درازمدت، حدود ۲۰۰ گرم انگور در روز و در مشکلات بسیار حاد، روزانه ۴۰۰ گرم انگور توصیه می شود. آب انگور اثرات مطلوبی بر مشکلات کبدی از قبیل هپاتیت و یرقان دارد.
ـ سرطان:

 

انگور حاوی مواد مغذی گیاهی است به نام الاژیک اسید که تحت شرایط آزمایشگاهی برخی مواد ایجادکننده سرطان را قبل از آنکه وارد عمل شده و سبب موتاسیون ژن ها شوند، خنثی می کند. الاژیک اسید قادر به مبارزه علیه مواد سرطان زایی است که در اثر آلودگی های محیطی، گوشت های نمک سوده و کبابی و یا مصرف سیگار ایجاد می شوند.
ـ آرتریت روماتوئید:

 

انگور که سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد، نقش مهمی در درمان آرتریت ایفا می کند. این مواد قادر به متوقف نمودن عملکرد آنزیم های خاصی است که می توانند ماد تشکیل دهنده غضروف و استخوان را تخریب نمایند.
ـ فشارخون بالا:

 

انگور سرشار از پتاسیم است که به کاهش فشارخون کمک می کند. در یک تحقیق، مصرف ۵/۲ تا ۹/۳ گرم در روز از پتاسیم سبب کاهش فشارخون در یک گروه مرد مورد مطالعه دچار پرفشاری گشته است. این طور تخمین زده شده است که دریافت منظم روزانه ۳/۲ تا ۱/۳ گرم پتاسیم می تواند سبب ۲۵ درصد کاهش در مرگ و میر ناشی از فشارخون بالا گردد.
ـ مشکلات روحی و عصبی:

 

کمبود پتاسیم می تواند منجر به پریشانی ذهنی و افسردگی گردد. سالمندان که مقدار کمتری میوه و سبزیجات مصرف می کنند، به طور خاص در خطر هستند. مصرف انگور یک راه حل ساده و مناسب جهت افزایش دریافت پتاسیم در این گروه سنی است.
ـ لاغری و چاقی:

 

انگور، هم لاغرکننده است و هم چاق کننده، به این ترتیب که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغرکننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است.
ـ چربی خون:

 

غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضدعفونی کننده بدن هم هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.
ـ گلودرد:

 

اگر کشمش را در مدتی طولانی در آب بجوشانند و جوشانده حاصله را مصرف کنند، برای نرم کردن گلو و رفع امراض ریوی مفید است. البته باید توجه کرد که جوشانده کشمش از نظر شرعی اشکال نداشته باشد. برخی فقها قائلند که جوشانده کشمش نیز همانند آب انگور جوشانده شده، حرام است.
ـ کم خونی:

 

انگور و کشمش به دلیل دارا بودن آهن و ویتامین C در درمان و همچنین پیشگیری از کم خونی مفید هستند خصوصا به مادران توصیه می شود انگور را جزء میان وعده های کودکان قرار داده و از زیبایی ظاهر و رنگ های متنوع آن در جذاب نمودن غذا برای کودک خود استفاده کنند.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

 

مکمل‌های فلفل ممکن است در کاهش وزن بی‌تاثیر باشند.

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد ماده شیمیایی موجود در فلفل تند موسوم به «دی هیدروکاپسیات ـ ایس» ترکیب فوق‌العاده‌ای برای کنترل وزن است و می‌تواند به سوزاندن کالری در بدن کمک کند

 

متخصصان ژاپنی تاکید کردند: مکمل‌های فلفل ممکن است نتوانند در کاهش وزن موثر واقع شوند.

 

در حالی که برخی از کمپانی‌ها توصیه می‌کنند، ماده شیمیایی موجود در فلفل تند موسوم به «دی هیدروکاپسیات ـ ایس» ترکیب فوق‌العاده‌ای برای کنترل وزن است و می‌تواند به سوزاندن کالری در بدن کمک کند، اما کارشناسان یک شرکت تولید کننده مواد غذایی در ژاپن تحت عنوان «آجینوموتو» ادعا کرده است که این ماده آنقدرها هم که به مردم توصیه می‌شود، نمی‌تواند در کاهش وزن تاثیر داشته باشد.

 

کارشناسان شرکت ژاپنی می‌گویند: طبق بررسی‌های متخصصان پس از مصرف قرص حاوی این ترکیب هیچ تغییری در وزن افراد مشاهده نمی‌شود و تنها افزایش اندکی در میزان سوختن کالری روزانه اتفاق می‌افتد.

 

با این حال برخی از پزشکان و متخصصان علوم تغذیه‌ای معتقدند که قضاوت در این زمینه به چگونگی بررسی اطلاعات به دست آمده، بستگی دارد و بنابراین انجام آزمایشات دقیق‌تر مورد نیاز است.

 

فلفل را می‌توان با خوردن فلفل قرمز خام یا پخته شده مصرف کرد.پودر فلفل قرمز خشک نیز موجود است که می‌توان آن را به غذا اضافه کرد،در مایعات،چای یا شیر مخلوط کرد یا کپسول آن را مصرف کرد.

 

شکل کرم آن نیز برای استعمال موضعی موجود است.

 

پژوهشگران از مدتها پیش معتقد بودند  که از این سبزی خوراکی می‌توان برای افزایش جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه استفاده کرد.

 

حتی بسیاری از محققان و متخصصان طب سنتی در چین توصیه می‌کنند که زنان برای تسکین دردهای ناشی از دوره عادت ماهانه می‌توانند از فلفل استفاده کنند.

 

نوعی از این سبزی به نام فلفل دلمه‌ای به رنگ‌های سبز، نارنجی، زرد و قرمز وجود دارند که اصلا تند نیستند و ما اغلب آنها را با غذا یا در سالاد استفاده می‌کنیم.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

 


پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه گنت کشور بلژیک می‌گویند: ماست حاوی میکروب‌ های زنده مفیدی است که از  این باکتری‌ها   می‌توان به عنوان سلاحی طلایی برای مقابله با بیماری آنفلوانزا استفاده کرد.

 

ماست یک ماده غذایی پروبیوتیک است، یعنی حاوی میکروب‌ های زنده مفیدی است که ماست وارد لوله گوارش می ‌شوند و با جایگزینی در روده‌ها، این اندام را از وجود باکتری‌ های بیماری ‌زا محافظت می ‌کنند و به عمل تخمیر ادامه می ‌دهند و با تولید اسید‌های چرب کوتاه زنجیره، به سلامت سلول‌ های روده کمک می ‌کنند.

 

 پزشکان می‌توانند از این سلاح طلایی برای درمان سرماخوردگی معمولی نیز بهره بگیرند.

 

پژوهشگران موفق شدند: باکتری‌های معمولی موجود در ماست را به گلوله‌های طلایی برای نابود سازی ویروس‌ها تبدیل کنند. آن‌ها میخ‌های بسیار ظریفی از جنس نقره را به این باکتری‌های بی‌ضرر متصل کرده و با این تغییر به باکتری‌ها توانایی نابودسازی ویروس‌ها را دادند.

 

این متخصصان باکتری‌های مجهز به میخ‌های نقره‌ای را علیه نوروویروس‌ها که عامل شیوع حالت تهوع زمستانی هستند را به کار بردند و دریافتند که ویروس از ایجاد عفونت ناتوان می‌شود.

 

از آنجا که آزاد سازی بدون کنترل این ذرات نقره‌ای در بدن می‌تواند مضر و خطرناک باشد، متخصصان بلژیکی آن‌ها را به باکتری‌ها متصل کردند تا نتوانند آزادانه در بدن جابجا شوند و به سایر نقاط بدن آسیب برسانند.

 

نتایج این آزمایشات در انجمن بیولوژی کاربردی لندن ارائه شده است.
 

 

پژوهشگران پیش از این اعلام نموده بودند که ماست در کاهش احتمال بروز سرطان روده نیز موثر است. به این ترتیب که لاکتوباکتریاسه‌های موجود در آن، رشد باکتری‌ های مفید در روده را تحریک کرده و باکتری‌ های بیماری ‌زا را که می‌ توانند به سلول‌ های روده آسیب برسانند، کاهش می ‌دهند. ا

 

از سوی دیگر این باکتری ‌ها با متصل شدن به اسید‌های صفراوی، احتمال وارد شدن آسیب به سلول ‌های روده را کم می ‌کنند و از تبدیل نیترات و نیتریت موجود در غذا به ترکیبات نیتروزآمین که سرطان ‌زا هستند، جلوگیری به عمل می‌ آورند.

 

کلسیم موجود در ماست نیز ضمن باند شدن با ترکیبات صفراوی، رشد سلول‌ های طولی روده را کم می ‌کند. طی برخی مطالعات دیده شده افرادی که روزانه بیش از ۱۲۰۰ میلی‌ گرم کلسیم مصرف می ‌کنند، ۷۵ درصد احتمال ابتلای کمتری به سرطان روده داشته‌اند.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی
 

عصاره سه گیاه رازیانه ، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال( برگشت محتویات معده به مری) موثر است


نتایج یک پژوهش حاکیست: , اثربخشی بالای عصاره سه گیاه در درمان رفلاکس معده

نتایج یک مطالعه حاکی از موفقیت ۳/۸۳ درصدی عصاره سه گیاه رازیانه، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال – برگشت محتویات معده به مری- دارد.

 

 دکتر رامین قدیمی، فوق تخصص گوارشی و کبد بیمارستان امیر اعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعه‌ای را با هدف ارزیابی بالینی مخلوط عصاره سه گیاه رازیانه، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال – برگشت محتویات معده به مری- بر روی ۶۴ بیمار با علایم التهاب مری، در بخش اندوسکوپی بیمارستان امیراعلم انجام داده است.

بر اساس پژوهشهای این فوق تخصص گوارش و کبد، رفلاکس گاستروازوفاژال(جی. ای. آر. دی) یکی از بیماری‌های شایع در سراسر جهان است و جراحت مخاط مری و التهاب متعاقب آن که به دنبال بازگشت بیش از اندازه اسید معده به مری اتفاق می‌افتد، یکی از علایم این بیماری است. از دیگر علایم این بیماری می‌توان به سوزش سردل، نوعی برگشت محتویات مری به داخل دهان، اختلال در بلع و گاهی اوقات درد غیرمعمول قفسه صدری اشاره کرد.

وی با توجه به اهمیتی که برای بعضی از گیاهان در بهبود بیماری زایی و علایم این بیماری مطرح شده، طی مطالعه‌ای که در بخش آندوسکوپی بیمارستان امیراعلم انجام داده، ۳۳ بیمار را با علایم التهاب مری در گروه دریافت کننده داروی گیاهی مورد بررسی قرار داده که از این میان، تعداد ۹ بیمار همزمان داروی شیمیایی دریافت کردند و این گروه‌ها با گروه سوم شامل ۳۱ بیمار با علایم التهاب مری و دریافت کننده داروهای شیمیایی مقایسه شدند. تمام گروه‌ها از نظر عوامل زمینه‌ای مانند جنس، سن، حالت‌های روانی و روان تنی یکسان‌سازی شدند و تمامی افراد مورد مطالعه مورد ارزیابی آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند.

نتایج مطالعه این فوق تخصص گوارش نشان می‌دهد گروه دریافت کننده داروی گیاهی ۳/۸۳ درصد، گروه دریافت کننده همزمان داروی گیاهی و شیمیایی ۸/۷۷ درصد و گروه دریافت کننده داروهای شیمیایی متداول ۸/۹۶ درصد به درمان پاسخ مثبت دادند.

وی نتیجه‌گیری می‌کند: با توجه به این‌که تمام گروه‌ها از نظر اثر درمانی داروهای دریافتی یکسان بودند و با توجه به میزان تاثیر مشابه این گیاهان با داورهای شیمیایی پیشنهاد می کند که مطالعه با حجم نمونه بیشتر و بررسی دقیق‌تر درهر گروه از بیماران دریافت کننده دارو صورت گیرد.

گفتنی است، در این تحقیق، ۶/۵۱ درصد بیماران، مرد و ۴/۴۸ درصد زن بودند.

 



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 1:1 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

پنجه شیطان Devil’s Claw

پنجه شیطان عنوان شناخته شده انواع کرفس هارپاگوفتیم و زهری هارپاگوفتیم است که وابسته به تیرة کنجد است. این گیاه بومی جنوب آفریقا و ماداگاسکار است، امروزه در ساوانها و دامنه های دور دست صحرای کالاهاری در آفریقای جنوبی و نامیبیا یافت میشود. هر دو گیاه مزبور برای ساخت ریشه پنجه شیطان با ریشه هارپاگوفتیم در آمیخته میشوند.

۵۷۵۶۷۵۶۷۵.jpg

محققان علوم پزشکی دریافته اند که ریشه پنجه شیطان می تواند التهاب و درد را کاهش دهد. مردم منطقه خویزان صحرای کالاهاری در طول سالیان دراز از ریشه این گیاه برای اهداف درمانی از قبیل معالجه و درمان درد و مشکلات دوران بارداری و همچنین در تهیه پمادهای موضعی برای درمان مشکلات پوستی استفاده کرده اند.

امروزه، این گیاه به عنوان داروی هاضمه و اشتهاآور نیز مصرف میشود. این گیاه دارای خاصیت کاهش دردهای خفیف نیز است.

معرفی گیاه

پنجه شیطان فاقد بوی مشمئز کننده اما حاوی موادی است که مزة آنرا تلخ کرده است. این یک گیاه پربرگ بادوام با ریشه ها و جوانه های شاخ دار است. این گیاه دارای ریشه ها یا پوششهای ثانوی نیز است که از ریشه های اصلی یا جانبی آن رشد می کنند.

ترکیبات گیاه

فرآورده های دارویی گیاه پنجه شیطان از برشها یا دکمه های خشک سائیده شده، تهیه می شوند. از ریشة خشک این گیاه که قابل دسترسی نیز است می توانید انواع چای (دم کرده ها) را تهیه کنید. دکمه های آن حاوی ترکیبات فعالی به نام “مونوترپنیس” است، که در این میان ماده “هارپاگوسید” فعالترین ماده است.

۶۵۴۶۴۴۶۵۴۶۴۶۴.jpg

اشکال موجود

پنجه شیطان به شکل دکمه های ریشه ای به زمین چسبیده یا به صورت کلی قابل دسترسی است. می توانید انواع چای این گیاه (دم کرده) را از ریشة خشک آن تهیه کنید .

نحوه مصرف

پزشکان معالج از ریشة این گیاه برای درمان کم اشتهایی، روماتیسم، آتریت، تب، درد ماهیچه ای، التهاب تاندون ها، مشکلات معده ای- روده ای، بیماریهای کبدی و صفرا استفاده می کنند.

این گیاه نیز درمان مؤثری برای ناراحتیهای ماهیچه ای عضلات میباشد، به عنوان مسکن، آرامبخش و ادرارآور نیز کاربرد دارد. تحقیقات به عمل آمده روی حیوانات نشان داده است که گیاه پنجه شیطان التهاب ناشی از آرتریت را کاهش می دهد. با این وجود، سایر تحقیقات هیچگونه خواص ضدالتهابی از این گیاه نشان نداده است.

به نظر می رسد که این گیاه اثرات متفاوتی در مقایسه با اغلب داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) از خود بر جای می گذارد.

عنصر فعال این گیاه به نام هارپاگوسید (یا ترکیب مرتبط به نام هارپاگید) در داخل بدن به ماده دیگری تبدیل میشود. ماده جدید، به نام هارپاگونین، نیز می تواند ترکیب فعالی باشد که سبب کاهش التهاب ناشی از آرتریت شود.

می توانید از ریشه خشک گیاه پنجه شیطان، یا از تنور آن (محلولی که از گیاه، الکل یا گیاه، الکل و آب تهیه میشود) استفاده کنید. اگر از آن برای درمان جدی بیماریهایی نظیر روماتیسم استفاده می کنید، همیشه به یاد داشته باشید با پزشک خود مشورت کنید.

میزان مصرف

میزان مصرفی توصیه شده برای موارد عمومی این گیاه عبارت است از:

* دکمه خشکیده: روزانه سه بار به میزان ۰/۱ تا ۰/۲۵ گرم از این داروی گیاهی را که به شکل کپسول یا جوشانده موجود است (مایع تهیه شده در اثر جوشاندن گیاه مورد نظر درآب)، مصرف کنید.

* عصارة مایع آ“ (۱:۱ تا ۲۵ درصد الکل): روزانه سه بار به میزان ۰/۱ تا ۰/۲۵ میلی گرم.

* تنتور (۱:۵ تا ۲۵ درصد الکل): روزانه سه بار به میزان ۰/۵ تا ۱/۰ میلی گرم.

نکات احتیاطی

پنجه شیطان گیاهی غیرسمی و بی خطر است، که اساساً هیچگونه عوارض جانبی در صورت رعایت میزان مصرفی توصیه شده ندارد. با این وجود، هیچکس به یقین نمی داند که آیا پنجه شیطان در صورت مصرف دراز مدت سمی خواهد بود یا نه.

اگر زخم معده و دوازدهه یا سنگهای صفراوی دارید، نباید از این گیاه استفاده کنید، مگر اینکه پزشک دستور دهد.

پنجه شیطان ماهیت قلبی دارد بدین معنا که اثرات پزشکی جدی روی قلب برجای می گذارد و از اینرو نباید از آن استفاده کنید، جز اینکه پزشک معالج دستور داده باشد. به نظر برخی، این گیاه می تواند سبب سقط جنین شود اما اسناد و مدارک علمی مؤید این ادعا وجود ندارد.

اگر باردار هستید، باید موضوع را قبل از مصرف دارو یا هر نوع تقویت کننده گیاهی به اطلاع پزشک خود برسانید.

تداخل های احتمالی

شناخته شده نیست



تاريخ : جمعه 22 مهر 1390برچسب:, | 0:9 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی
بطور معمول بیماری خطرناکی نیست. دوره بیماری در بچه ها ۷ تا ۱۰ روز
است.این بیماری در اثر ویروس می باشد و واگیردار است. گفته می شود که فردی
که یک بار به آن مبتلا می شود، تا آخر عمر مصون است و ابتلای مجدد به آن زونا
نامیده می شودکه همانند آبله مرغان واگیردار است.
آبله مرغان ...


منبع:
Netdoktor.de



تاريخ : دو شنبه 11 مهر 1390برچسب:, | 1:43 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

گیاه زینتی دیفن باخیا
یکی از گیاهان زینتی که بصورت گسترده در منازل و ادارات از اون نگهداری میشود گیاه زینتی دیفن باخیا است.در زبان فارسی این گیاه "سمبرگ" نیز  نامیده می شود.

گیاه دیفن باخیا که تصویرش را می بینید دارای انواع مختلفی است.گیاه دیفن باخیا دارای ساقه چوبی بوده و به دلیل ارتفاع زیاد بسیار مورد توجه قرار می گیرد. 

اما جالبه که بدانید این گیاه به شدت سمی بوده و می تواند برای کودکان خطرآفرین و مرگبار باشد.

در برگ این گیاه ماده ای به نام "اگزالات کلسیم" وجود دارد که در صورت تماس با مخاط دهان و گلو باعث تورم شده و در صورت ادامه تورم موجب بسته شدن راه تنفسی و خفگی خصوصا در کودکان می شود و نیز در بعضی از انواع آن دست زدن به برگ گیاه و بلافاصله تماس با چشم منجر به کوری می شود.




تاريخ : دو شنبه 11 مهر 1390برچسب:, | 1:43 | نویسنده : شاهین منگورکردستانی

   تمیز کردن گوش به وسیله گوش پاکن فارغ از درست یا غلط بودن توسط بسیاری از افراد انجام می شود .اما به راستی تمیز کردن گوش مفید است یا مضر؟؟
 
ترشحات گوش خارجی كه به آن جرم گوش یا واکس گوش نیز گفته می‌شود طبیعی و البته ضروری هستند.
 این ماده زرد رنگ و چسبناك كه به‌نظر بی اهمیت می‌رسد، وظایفی بر عهده دارد؛ نخست آن كه این ماده از گوش محافظت می‌كند. همچنین وجود این ترشحات برای جلوگیری از رشد باكتری‌ها و قارچ‌ها مفید است.
برای دانستن فایده یا ضرر تمیز کردن گوش به ادامه مطلب دقت کنید:


تمیز کردن گوش با گوش پاکن



  • مطالب جالب
  • حقه